Temui Beberapa Fakta Coq Trol Shaklee Yang Mengejutkan!

Temui Beberapa Fakta Coq Trol Shaklee yang Mengejutkan!

Table of Contents

Coq trol shaklee adalah suplemen yang membuatkan anda sentiasa aktif dan bertenaga dengan menggunakan Coenzyme Q10 (CoQ10) sebagai bahan utama.

CoQ10 adalah komponen penting untuk penghasilan tenaga dalam sel. Ia ditemui dalam mitokondria, kuasa tenaga sel.

Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari dan merupakan antioksidan kuat yang boleh melindungi sel daripada kerosakan radikal bebas.

Selain itu, sesetengah produk menawarkan bentuk CoQ10 terlarut, atau gabungan CoQ10 dan minyak, untuk meningkatkan penyerapannya.

Tapi mari kita fokus pada coq trol shaklee yang menggunakan Coenzyme Q10 (Ubidecarenone).

Terdapat suplemen alternatif yang lebih berkesan untuk tahap tenaga seseorang dan untuk kesihatan keseluruhan.

(Jika anda ingin membaca secara langsung tentang alternatif sila tatal ke bawah)

Adakah Terdapat Dos dan Cara Penggunaan Coq Trol Shaklee?

Mengikuti seperti yang dikatakan jenama ialah mengambil 1 kapsul sekali sehari dengan hidangan.

Terdapat dos dan cara menyimpan coq trol shaklee

Simpan di tempat yang sejuk dan kering dan jangan gunakan jika seal rosak.

Kajian telah menggunakan dos harian CoQ10 antara 100 miligram hingga 400 miligram. Ikut arahan pada botol atau dapatkan nasihat daripada doktor anda atau pakar diet.

Bila dah tahu macam mana dan berapa banyak yang diperlukan jom kenali kebaikan coq trol shaklee untuk badan.

Apakah Kebaikan Coq Trol Shaklee Untuk Lelaki?

Kerana coq trol shaklee mengandungi Koenzim Q10 (CoQ10), ia mempunyai banyak manfaat.

Memandangkan pengeluaran CoQ10 berkurangan dengan usia, orang dewasa dari semua peringkat umur boleh mendapat manfaat daripada coq trol shaklee.

Berikut adalah senarai manfaat yang anda boleh dapat jika anda mengambil coq trol shaklee.

1. Melindungi paru-paru

Daripada semua organ anda, paru-paru anda paling banyak bersentuhan dengan oksigen. Ini menjadikan mereka sangat terdedah kepada kerosakan oksidatif.

Coq trol shaklee dipercayai boleh melindungi paru-paru

Peningkatan kerosakan oksidatif dalam paru-paru dan perlindungan antioksidan yang lemah, termasuk tahap CoQ10 yang rendah, boleh mengakibatkan penyakit paru-paru (1).

Tambahan pula, telah ditunjukkan bahawa orang yang mengalami keadaan ini menunjukkan tahap CoQ10 yang lebih rendah (2).

Satu kajian menunjukkan bahawa suplemen dengan CoQ10 mengurangkan keradangan pada individu yang mempunyai asma, serta keperluan mereka untuk ubat steroid (3).

CoQ10 dipercayai dapat meningkatkan prestasi senaman bagi mereka yang mempunyai COPD (4).

2. Merawat keadaan jantung dan kegagalan jantung

Jantung mengandungi beberapa kepekatan tertinggi CoQ10 dalam badan. Sebilangan besar penghidap penyakit jantung juga mempunyai tahap CoQ10 yang rendah.

Kegagalan jantung adalah hasil daripada pengumpulan kerosakan daripada keadaan jantung

Kegagalan jantung adalah hasil daripada pengumpulan kerosakan daripada keadaan jantung seperti penyakit arteri koronari atau hipertensi (tekanan darah tinggi).

Dari masa ke masa, keadaan ini mengubah struktur atau fungsi jantung sehingga ia tidak lagi dapat mengepam darah ke seluruh badan seperti yang sepatutnya.

Kajian menunjukkan bahawa orang yang hidup dengan kegagalan jantung sederhana hingga teruk yang mengambil suplemen CoQ10 setiap hari boleh membantu.

Mengambil suplemen CoQ10 mengurangkan risiko kegagalan jantung (khususnya 42%) mengalami kejadian kardiovaskular pertama (MACE).

Satu kajian mendapati bahawa enzim itu dapat mengurangkan gejala mereka dan malah mengurangkan risiko mereka mati akibat kejadian kardiovaskular (5).

Peserta kajian lain yang dirawat dengan CoQ10 mempunyai lebih sedikit kemasukan ke hospital untuk kegagalan jantung atau gejala yang lebih teruk daripada kumpulan plasebo.

Penyelidik menunjukkan CoQ10 mampu memulihkan penghasilan tenaga dan fungsi jantung yang betul di samping melindungi daripada kerosakan oksidatif (6).


(MESTI BACA) Mengenai Panduan Tertinggi Kurangkan Kolesterol dan Bahaya Kolesterol!


3. Boleh membantu dengan kesuburan

Kesuburan pria berkurangan dengan usia disebabkan penurunan bilangan dan kualiti hormon testosteron yang ada.

Antioksidan adalah penting untuk penghasilan hormon lelaki

Antioksidan adalah penting untuk penghasilan hormon yang semuanya penting untuk kesuburan lelaki, pengurangan tekanan oksidatif, dan perkembangan sperma (7).

Apabila usia anda meningkat, pengeluaran CoQ10 semakin perlahan, menjadikan tubuh kurang berkesan dalam melindungi hormon daripada kerosakan oksidatif.


(MESTI BACA) Mengenai Vitamin Untuk Meningkatkan Hormon Testosteron


Suplemen dengan CoQ10 nampaknya membantu dan mungkin membalikkan penurunan kualiti dan kuantiti telur berkaitan usia ini.

Walaupun keputusan ini menjanjikan, kajian yang lebih besar dan lebih mendalam diperlukan.

Kajian pada 2013 melihat tiga kajian berbeza yang menyiasat keberkesanan CoQ10 sebagai rawatan untuk ketidaksuburan lelaki (8).

Mereka membandingkan keputusan 149 lelaki dalam kumpulan CoQ10 dengan 147 lelaki dalam kumpulan plasebo. 

Para penyelidik mendapati bahawa, tiada bukti dalam literatur bahawa CoQ10 meningkatkan sama ada kelahiran hidup atau kadar kehamilan.

Masih ada bahan lain yang lebih berguna dalam masalah peningkatan hormon kesuburan.

Salah satu yang terkenal ialah Tongkat Ali, ia juga merupakan ramuan yang telah lama digunakan untuk mengekalkan hormon kesuburan.

4. Membantu mengekalkan kulit anda awet muda

Kulit anda ialah organ terbesar dalam badan anda, dan ia terdedah secara meluas kepada agen merosakkan yang menyumbang kepada penuaan.

Beberapa faktor kerosakan dalaman termasuk kerosakan sel dan ketidakseimbangan hormon. Faktor luaran termasuk agen persekitaran, seperti sinaran UV (9).

Unsur berbahaya boleh menyebabkan kelembapan kulit berkurangan dan perlindungan daripada penceroboh alam sekitar, serta penipisan lapisan kulit.

CoQ10 boleh mengurangkan kerosakan dengan meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel kulit dan menggalakkan perlindungan antioksidan (10).

CoQ10 telah ditunjukkan dapat mengurangkan kerosakan oksidatif yang disebabkan oleh sinaran UV malah mengurangkan kedalaman kedutan.

Akhir sekali, orang yang mempunyai tahap CoQ10 yang rendah nampaknya lebih berkemungkinan mendapat kanser kulit.

CoQ10 boleh didapati dalam pelbagai produk penjagaan kulit dan merupakan bahan yang bercampur baik dengan yang lain.

Ini membolehkan manfaat tambahan bahan aktif lain seperti vitamin C, beta karotena dan minyak pati untuk dinikmati bersama CoQ10.

5. Membantu dengan prestasi senaman

Tekanan oksidatif boleh menjejaskan fungsi otot, dan dengan itu, prestasi senaman.

Kekurangan CoQ10 dalam sel otot mungkin menghalang fungsi otot dan prestasi fizikal

Memandangkan CoQ10 menyokong mitokondria dan pengeluaran tenaga dalam sel, kekurangan CoQ10 dalam sel otot mungkin menghalang fungsi otot dan prestasi fizikal.

CoQ10 boleh membantu prestasi senaman dengan mengurangkan tekanan oksidatif dalam sel dan meningkatkan fungsi mitokondria.

Semasa bersenam, radikal bebas juga boleh menyebabkan kerosakan sel. Kajian mendapati bahawa suplemen dengan CoQ10 boleh menghalang proses ini.

Malah, satu kajian menyiasat kesan CoQ10 terhadap aktiviti fizikal. Mereka yang menambah 1,200 mg CoQ10 sehari selama 60 hari menunjukkan penurunan tekanan oksidatif.

Selain itu, CoQ10 boleh membantu meningkatkan kuasa semasa bersenam dan mengurangkan keletihan, kedua-duanya boleh meningkatkan prestasi senaman.


(MESTI BACA) Mengenai 5 Vitamin Untuk Tenaga Lelaki Yang Terbaik


6. Membantu dengan diabetes

Tekanan oksidatif boleh menyebabkan kerosakan sel. Ini boleh mengakibatkan penyakit metabolik seperti diabetes.

Fungsi mitokondria yang tidak normal juga telah dikaitkan dengan rintangan insulin ().

CoQ10 telah ditunjukkan dapat meningkatkan sensitiviti insulin dan mengawal paras gula dalam darah.

Coq trol shaklee boleh membantu dengan masalah diabetes

Penambahan CoQ10 juga mungkin membantu meningkatkan kepekatan CoQ10 dalam darah sehingga tiga kali ganda pada penghidap diabetes.

Juga, satu kajian mempunyai orang yang mempunyai suplemen diabetes jenis 2 dengan CoQ10 selama 12 minggu.

Melakukannya dengan ketara mengurangkan paras gula darah puasa dan hemoglobin A1C, iaitu purata paras gula darah dalam tempoh dua hingga tiga bulan yang lalu.

Akhir sekali, CoQ10 mungkin membantu mencegah diabetes dengan merangsang pecahan lemak dan mengurangkan pengumpulan sel lemak yang boleh menyebabkan obesiti atau diabetes jenis 2.

Adakah terdapat kesan sampingan coq trol shaklee?

Coq trol shaklee mengandungi CoQ10, ia mempunyai banyak manfaat. Tetapi itu tidak bermakna ia tidak mempunyai kesan sampingan.

Penyelidikan telah mendapati bahawa terdapat beberapa kesan sampingan CoQ10.

🔴 Mengambil 100 mg CoQ10 setiap hari telah menyebabkan insomnia ringan pada sesetengah orang.

🔴 Mengambil 300 mg setiap hari untuk jangka masa yang lama boleh menyebabkan peningkatan enzim hati.

Kesan sampingan daripada coq trol shaklee mungkin termasuk loya, sakit bahagian atas perut, kerengsaan, sakit kepala dan keletihan.

Adakah terdapat alternatif coq trol shaklee?

Coq trol shaklee memang mampu meningkatkan tenaga badan, tetapi ada produk yang lebih berkesan dan masih ada kegunaan lain.

Produk ini menjadikan anda lebih bersemangat atau sihat sepenuhnya. Kerana seorang lelaki mesti mengekalkan tahap testosteron mereka.

Anda boleh mengekalkan tahap kesuburan anda dengan mengambil suplemen testosteron, sebab tahap testosteron biasanya mula menurun dengan usia.

Penggalak testosteron sangat dicari oleh lelaki kerana testosteron dikenali sebagai hormon lelaki yang paling penting.

Testosteron adalah salah satu hormon utama yang diperlukan untuk perkembangan dan fungsi organ seks lelaki, peningkatan jisim otot tanpa lemak, tenaga, dan kecergasan.

Terdapat satu suplemen paling terkenal di pasaran untuk meningkatkan hormon lelaki dan untuk menyihatkan badan.

Mari sambut penggalak testosteron terbaik di pasaran iaitu NUVITON™.

Adakah terdapat alternatif coq trol shaklee?

NUVITON™ ialah suplemen semulajadi yang dikeluarkan oleh Yummylooks Sdn Bhd yang mendakwa dapat meningkatkan tahap testosteron.

NUVITON™ dipersembahkan sebagai formula selamat dengan tiada kesan sampingan. Ulasan produk mereka juga sangat bagus.

NUVITON™ berjanji untuk menawarkan pelbagai manfaat kesihatan termasuk tenaga yang lebih baik, memulihkan tenaga mental yang lemah, dan lebih banyak jisim otot.

Steven

SHARE

Facebook
Twitter
LinkedIn