Kupas Sepenuhnya Tentang Himalaya Kapikachhu

Kupas Sepenuhnya Tentang Himalaya Kapikachhu

Table of Contents

Himalaya kapikachhu adalah kapsul yang mempunyai banyak manfaat baik untuk tubuh di mana fungsi utamanya adalah untuk meningkatkan kualiti sperma lelaki.

Bukan itu sahaja, supplement ini juga membantu mengatasi ketidaksuburan yang disebabkan oleh tekanan, membantu meningkatkan jumlah sperma dan membantu meningkatkan rangsangan seksual pada lelaki. (1)

Sebelum itu, mari kita kenali apakah ekstrak tumbuhan yang sebenarnya terkandung oleh  Himalaya Kapikachhu ?

Jadi pembaca, sebenarnya Himalaya Kapikachhu adalah ubat herba yang mengandungi ekstrak tumbuhan kapikachhu atau kara benguk (Mucuna pruriens). (2)

Adakah anda tahu jika ternyata mucuna pruriens berasal dari Asia tropika dan Afrika tropika yang kemudiannya ditanam di seluruh dunia.

Kini tumbuhan ini juga boleh dirujuk sebagai kacang babi. Manakala dalam bahasa Inggeris, tumbuhan ini dikenali sebagai velvet bean, bengal velvet bean dan florida velvet bean. (3)

Bukan itu sahaja, tumbuhan ini merupakan tumbuhan tahunan yang mempunyai rupa pokok anggur dan boleh mencapai 6 meter.

Apabila tumbuhan masih muda, ia hampir ditutup sepenuhnya dengan rambut halus, tetapi apabila ia matang, ia biasanya hampir tidak berbulu.

Daunnya sendiri tiga kali ganda dan berbentuk bujur telur. Bahagian tepi daun beralun dan hujung daunnya berbentuk runcing. Tangkai daun biasanya dua hingga tiga milimeter panjang.

Tumbuhan ini juga diketahui menghasilkan kegatalan yang melampau apabila disentuh terutama pada daun yang masih muda.

Bukan itu sahaja, selain gatal apabila disentuh tangan, punca lain yang boleh disebabkan oleh kara benguk adalah kerana tumbuhan ini mengandungi asid sianida (HCN).

Namun, kara benguk sebenarnya mempunyai pelbagai jenis khasiat perubatan yang begitu ampuh. (4)

Penyelidik dari India terus meneroka dan mengembangkan potensinya untuk digunakan sebagai ubat kesuburan lelaki.

Kini, disebabkan buah yang dihasilkan tumbuhan ini berbentuk kacang, mucuna pruriens juga mempunyai khasiat lain iaitu boleh dijadikan bahan makanan ruji. (5)

Makanan yang dipanggil adalah dalam bentuk kacang yang diperam untuk membentuk makanan yang serupa dengan tempe dan dikenali sebagai tempe Benguk.

Tidak jauh beza dengan mengkudu atau kulit manggis, pada zaman sekarang benguk kara turut diniagakan dalam pelbagai bentuk yang diproses dan dibungkus iaitu sebagai supplement kesihatan.

Salah satu supplement kesihatan yang dirujuk di atas ialah Himalaya Kapikachhu.

Produk ini telah dibungkus sedemikian rupa supaya pengguna boleh mendapatkan khasiat dan faedah ekstrak tumbuhan dengan mudah dan maksimum. (6)

Setelah mengetahui latar belakang kapikachhu, mari kita bincangkan apakah kebaikan yang boleh diperolehi daripada pengambilan supplement Himalaya Kapikachhu. (7)

Faedah Kesihatan

1. Untuk meningkatan mood

Faedah pengambilan produk ini boleh merangkumi kesan positif yang ketara kepada mereka yang berada dalam mood yang tidak baik.

Tingkatkan mood anda dengan suplemen himalaya kapikachhu!

Mood seseorang biasanya boleh mengalami penurunan tahap dopamin akibat penggunaan perangsang dan tekanan kehidupan moden

Penyelidikan menunjukkan bahawa L-dopa dalam mucuna pruriens yang terkandung dalam Himalaya kapikachhu boleh meningkatkan dopamin dalam korteks otak.

Ramai orang melaporkan peningkatan dalam mood dan peningkatan kewaspadaan dalam masa kira-kira sejam selepas mengambil supplement kapikachhu semasa perut kosong.

Peningkatan lembut dalam dopamin yang terdapat dalam satu kapsul boleh memberi banyak kesan yang baik terhadap kesejahteraan mental dan fizikal badan. (8)

Sebaliknya, sejumlah besar L-dopa yang melebihi dos yang disyorkan boleh menyebabkan keputusan negatif seperti tekanan darah tinggi, ketegangan dan kegelisahan.

Oleh itu, sentiasa berhati-hati mengambil kapikachhu kerana dos yang berlebihan boleh menyebabkan beberapa komplikasi berbahaya.

2. Meningkatkan testosteron

Pengeluaran testosteron memainkan peranan penting dalam libido dan prestasi seksual untuk lelaki dan wanita.

Biasanya wanita menghasilkan lebih sedikit testosteron berbanding lelaki dan ia masih merupakan hormon penting untuk minat dan keinginan seksual.

Faedah kapikachhu telah digunakan secara meluas dan secara tradisional sebagai afrodisiak untuk lelaki dan wanita.

Salah satu sebab saintifik mengapa herba ini sangat berkesan untuk tujuan ini adalah kerana hormon lain yang dipanggil prolaktin.

Prolaktin adalah hormon yang boleh berfungsi untuk pembiakan, metabolisme, dan imunoregulasi dan biasanya hanya diperlukan dalam jumlah yang kecil.

Prolaktin cenderung untuk mengatasi testosteron dalam badan, dengan itu mengurangkan minat seksual.

Malah, kesan sampingan biasa ubat-ubatan yang merangsang fungsi prolaktin adalah mati pucuk pada lelaki dan libido rendah pada wanita.

Rangsangan dopamin daripada L-dopa yang terdapat dalam ekstrak kapikachhu berkualiti tinggi mengurangkan prolaktin yang berlebihan dan meningkatkan testosteron dalam badan.

Ramai wanita dan lelaki dengan cepat menyedari peningkatan keinginan dan prestasi seksual apabila mengambil kapikachhu daripada perubahan hormon ini.

3. Mengurangkan tekanan

Faedah lain kapikachhu yang boleh membantu termasuk meningkatkan kelonggaran dan membantu seseorang yang mengalami kesukaran tidur.

Apakah kandungan kapikachhu yang boleh membantu mengurangkan kesukaran tidur?

Dopamine daripada L-dopa bertindak pada kelenjar pineal yang berfungsi merembeskan hormon tidur melatonin. (9)

Tahap dopamin yang lebih tinggi juga dikaitkan dengan tekanan yang lebih rendah dan peningkatan keupayaan untuk berehat.

4. Menyelesaikan masalah reproduktif

Adakah anda sering mengalami masalah reproduktif yang anda fikir benar-benar mengganggu aktiviti harian anda?

Tenang, Himalaya Kapikachhu boleh menjadi jawapan anda untuk mengatasi masalah ini agar tidak kerap berlaku.

Biji kapikachhu sangat terkenal dengan khasiatnya, salah satunya adalah untuk meningkatkan jumlah pancutan pada lelaki.

Betulkah kandungan biji kapikachhu boleh membantu masalah reproduktif?

Bukan itu sahaja, supplement ini juga sangat berguna untuk membantu meningkatkan proses ovulasi pada wanita.

Selain itu, kebaikan herba kapikachhu sangat berkesan untuk membina sistem saraf dan meningkatkan kesihatan reproduktif dalam tubuh manusia.

Sebenarnya sehingga kini masih belum ada kajian yang pasti tentang kesan sampingan yang boleh dihasilkan oleh kapikachhu.

Tetapi para pembaca, perlu diingatkan juga bahawa kapikachhu mempunyai bahan yang agak berbahaya iaitu racun yang dikenali sebagai asid sianida (HCN).

Jadi mungkin para pembaca agak risau kerana andaian di atas. Tenang, pembaca kami di sini boleh membantu anda mengesyorkan supplement lain yang mungkin disukai oleh pembaca.

Produk yang akan kita rekomendasikan berikutnya juga memiliki fungsi yang sama yaitu untuk meningkatkan level hormon testosteron.

Mengapa produk ini perlu diutamakan?

Produk yang dimaksudkan dinamakan NUVITON™. Penggalak testosteron ini menjanjikan untuk meningkatkan mood, tenaga, pertumbuhan otot dan banyak lagi. (10)

Bukan itu sahaja, NUVITON™ ialah kapsul yang mengandungi bahan semulajadi seperti Tongkat Ali Physta, Cordyceps, Ginseng, Devil’s Thorn, Maca Root, dan Horny Goat Weed.

NUVITON™ bahan semula jadi dengan pelbagai manfaat!

Ternyata kapsul yang satu ini juga bebas daripada beberapa bahan berbahaya seperti pewarna dan perasa tiruan.

Dengan mengambil kapsul ini, anda bukan sahaja akan mendapat satu manfaat tetapi boleh berfungsi dalam perkara lain.

Seperti meningkatkan tenaga, meningkatkan aliran darah, memberikan penampilan fizikal yang lebih baik dan fungsi penting.

Produk ini sebenarnya telah berada di pasaran selama lebih kurang 2 tahun.

Untuk mendapatkan produk ini, anda tidak perlu meminta preskripsi daripada doktor. Malah, anda boleh membelinya terus di laman web rasmi dan juga secara online.

Bukan itu sahaja, produk ini juga mendakwa bahawa mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan dalam masa 100 hari.

NUVITON™ juga diketahui bebas daripada pelbagai kemungkinan alahan seperti soya, bijirin dan susu.

Selepas ini, terdapat juga beberapa kebaikan lain yang boleh dirasai apabila mengambil produk ini.

Faedah NUVTION dalam bentuk peratusan:

  • Boleh meningkatkan pengeluaran testosteron sehingga 44%.
  • Meningkatkan daya tahan dan stamina lebih daripada 92%.
  • Bantu pengguna mencapai lebih daripada 70% kurang tekanan.
  • Menggalakkan pembakaran sehingga 16% lemak badan.
  • Memudahkan penurunan berat badan dengan membakar sehingga 12% lemak badan.
  • Meningkatkan kekuatan otot hampir 140%.

Tapi semua benda mesti ada kelebihan dan kekurangan. Kini untuk produk NUVITON™ juga terdapat beberapa kelemahan yang perlu diambil kira apabila anda ingin mengambilnya.

Adakah benar suplemen NUVITON™ mempunyai kesan sampingan?

Kelemahan NUVITON™

Suplemen ini diketahui masih tiada kesan sampingan selagi pengambilan masih dalam kuantiti biasa.

Kini, kerana produk ini diperbuat daripada 100% bahan semulajadi, manfaat yang dapat dirasai bertahan lebih lama berbanding produk lain.

Hasil yang dirasai oleh setiap orang akan berbeza di mana ada yang mendapat reaksi yang lebih cepat dan ada yang lebih perlahan mengikut badan masing-masing.

Biasanya masa yang diperlukan untuk mendapatkan hasil adalah 3 hingga 4 minggu secara umum (dimakan setiap hari).

Jadi, bagi anda yang mungkin takut untuk mengambil supplement yang mengandungi bahan kimia, anda boleh mencuba mengambil produk semulajadi NUVITON™.


Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut atau untuk membeli produk NUVITON™.


Semoga apa yang ingin anda ketahui telah terjawab dan semoga bermanfaat!

SHARE

Facebook
Twitter
LinkedIn

RELATED ICOMP ARTICLES: