Tocovid Vitality: Pengetahuan Terperinci yang Mengejutkan

Tocovid Vitality: Pengetahuan Terperinci yang Mengejutkan

Table of Contents

Tocovid vitality ialah minuman berkhasiat yang bukan sahaja membantu meningkatkan tenaga tetapi membantu mengekalkan otak aktif dan melambatkan proses penuaan otak.

Tahap tenaga amat penting bagi seseorang, kerana bukan sahaja membantu untuk menjadi optimum di tempat kerja, tetapi juga untuk menjalankan aktiviti lain.

Aktiviti mental adalah sama penting dengan aktiviti fizikal dan tidak boleh diabaikan. Oleh itu, adalah penting untuk memastikan otak sentiasa aktif.

Apabila kita semakin tua, kita berisiko lebih tinggi untuk mengalami gangguan kognitif seperti kehilangan ingatan dan gangguan saraf.

Mengekalkan cergas otak memberi kesan kepada kesihatan keseluruhan dan membantu meningkatkan umur panjang sambil menangkis penurunan kognitif.

Artikel ini akan memberitahu anda semua yang anda perlu tahu tentang tocovid vitality.

Di bawah kami juga akan memberikan ringkasan kepada anda sambil mengesyorkan produk yang mempunyai keberkesanan yang lebih baik.

Jom baca sampai habis~

Apakah Itu Tocovid Vitality?

Tocovid vitality adalah minuman yang boleh membantu meningkatkan tenaga dengan bahan utama palm tocotrienol. Tocovid vitality juga mengandungi 28 vitamin dan mineral.

Apakah itu tocovid vitality dan ramuannya?

Tocotrienol ialah sekumpulan bahan kimia yang merupakan sebahagian daripada keluarga vitamin E. Penyelidikan telah menemui banyak faedah yang berkaitan dengan tocotrienol.

Tocotrienol terdapat dalam minyak dedak padi, buah sawit, barli, dan kuman gandum (1)..

Tocopherol adalah satu lagi kumpulan bahan kimia yang membentuk keluarga vitamin E.

Kedua-dua tocotrienol dan tocopherol datang dalam empat bentuk: alfa, beta, delta, dan gamma.

Walaupun tocotrienol secara strukturnya serupa dengan tocopherol, setiap satu mempunyai sifat kesihatan yang berbeza sedikit.

Tocovid Vitality Untuk Siapa?

Selepas umur 50 tahun, badan anda tidak memerlukan banyak kalori seperti yang dilakukan pada usia 20-an. 

Tocovid vitality adalah baik untuk orang tua

Pada asasnya ini bermakna terdapat lebih sedikit ruang untuk pilihan yang tidak sihat. Ini menjadikan pilihan diet harian anda penting untuk mengekalkan kesihatan keseluruhan..

Kesihatan yang dimaksudkan ialah keupayaan tubuh untuk melawan penyakit, meningkatkan daya tahan tubuh anda, menguatkan otot dan memastikan kualiti hidup.


(MESTI BACA) Mengenai Vitamin Untuk Tenaga Lelaki


Walau bagaimanapun, makanan sahaja mungkin tidak mencukupi untuk memberikan anda nutrisi yang lengkap dan seimbang untuk ini.

Tocovid vitality sesuai digunakan kerana ia didatangkan dengan vitamin dan mineral yang berfungsi untuk menguatkan tulang dan memastikan kesihatan.

Adakah Terdapat Manfaat Vitality Tocovid?

Kerana bahan utama tocovid vitality ialah tocotrienol, ia mempunyai kesan yang baik pada badan. Tocotrienol menyasarkan radikal bebas tertentu dan sumber keradangan.

Di bawah adalah beberapa manfaat yang anda boleh dapat jika anda mengambil tocotrienol.

1. Melindungi otak

Sesetengah keadaan kesihatan otak, termasuk demensia, alzheimer, dan bentuk penurunan otak yang lain, dikaitkan dengan kerosakan radikal bebas.

Ternyata tocovid vitality boleh melindungi otak.

Tocotrienol mungkin boleh melawan faktor keradangan tertentu yang berkaitan dengan masalah kesihatan otak.

Tocotrienol dengan cepat dan mudah sampai ke otak, di mana ia boleh meningkatkan fungsi dan kesihatan otak (2).

Kajian 2014 mengesahkan semula bahawa aktiviti antioksidan tocotrienol dan tocopherol memberikan perlindungan daripada kecederaan radikal bebas pada sel-sel otak (3).

Sesetengah penyelidikan juga mencadangkan bahawa tocotrienol boleh membantu melawan penyakit parkinson atau melambatkan perjalanan penyakit (4).

Pesakit dengan penyakit alzheimer lebih berkemungkinan daripada orang yang sihat mempunyai paras tocopherol dan tocotrienol darah yang rendah.

Tocotrienol sangat berkesan untuk melindungi litar otak yang penting dalam keadaan ini.

Paling penting, rawatan tocotrienol terhadap sel-sel otak yang dikultur di bawah tekanan oksidatif memulihkan neurit, yang merupakan unjuran kecil dari sel yang membolehkan komunikasi sel-ke-sel normal.

2. Kesihatan jantung bertambah baik

Tocotrienol boleh mengurangkan atau membalikkan keradangan dan kerosakan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan jantung (5).

Tocotrienol boleh mengurangkan kerosakan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan jantung

Tocotrienol juga boleh mengurangkan kuasa faktor risiko kesihatan kardiovaskular yang lain, termasuk kesan kolesterol tinggi terhadap kesihatan jantung.

Tocotrienol membantu menurunkan paras kolesterol plasma dengan menyekat HMG-CoA reduktase.

Enzim ini adalah langkah mengehadkan kadar dalam menghasilkan kolesterol, jadi menyekatnya adalah cara yang berkesan untuk menurunkan paras kolesterol.


(MESTI BACA) Mengenai Cara Panduan Tertinggi Kurangkan Kolesterol


Tocotrienol juga boleh merendahkan bentuk apolipoprotein yang berbahaya, iaitu protein pembawa lipid yang boleh meningkatkan risiko kardiovaskular.

Jika salur tersumbat, tocotrienol menawarkan ketahanan yang kuat terhadap kehilangan aliran darah yang dikenali sebagai iskemia, yang biasanya terlibat dalam perkembangan serangan jantung atau strok.

3. Mengurangkan risiko kanser

Tocotrienol boleh mengurangkan risiko kanser dengan melawan kerosakan radikal bebas. Kajian juga mencadangkan bahawa vitamin E boleh melambatkan pertumbuhan sel-sel kanser.

Tocotrienol boleh mengurangkan risiko kanser dengan melawan kerosakan radikal bebas

Kajian 2013 mendapati bahawa tocotrienol boleh menggalakkan kematian sel-sel kanser payudara di makmal (6).

Penyelidikan juga mendapati bahawa tocotrienol memainkan peranan dalam melawan kanser hati, kolon, prostat, paru-paru, perut, kulit dan pankreas (7).

Sesetengah kajian mencadangkan bahawa gamma dan delta tocotrienol mungkin lebih berkesan untuk melawan kanser daripada alpha dan beta tocotrienol.

Tocotrienol memberi kesan kepada beberapa faktor yang diperlukan oleh tumor untuk perkembangan dan pertumbuhannya.

Tocotrienol telah terbukti menghalang pertumbuhan saluran darah baru kepada tumor yang berkembang pesat dan menghalang pertumbuhan dan percambahan sel kanser.

Tocotrienol boleh melawan sel kanser yang sangat tahan terhadap kemoterapi standard dan menyumbang kepada kanser berulang.

Tocotrienol juga mencetuskan apoptosis, iaitu kematian sel kanser yang diprogramkan yang boleh menghalang tumor daripada terus tertahan di dalam badan.

Apoptosis juga penting dalam mengecutkan tumor sedia ada, satu faktor yang mungkin menyumbang kepada peningkatan penggunaan tocotrienol (sendirian atau dengan ubat kemoterapi konvensional) pada pesakit dengan kanser sedia ada.

4. Kesihatan tulang bertambah baik

Tocotrienol muncul dengan pantas sebagai penyumbang utama kepada ketumpatan tulang yang lebih besar dan perencat utama kehilangan tulang (8).

Tocotrienol boleh membantu mencegah dan mengurangkan kehilangan tulang berkaitan osteoporosis

Lelaki yang lebih tua mengalami beberapa tahap kehilangan tulang yang tidak normal. Rawatan kortikosteroid anti-radang jangka panjang adalah punca kehilangan tulang yang semakin biasa.

Tocotrienol boleh membantu mencegah dan mengurangkan kehilangan tulang berkaitan osteoporosis dalam beberapa cara.

Di samping itu, penyelidikan mencadangkan kehilangan tulang mungkin dicetuskan oleh tahap kortisol yang tinggi daripada tekanan atau merokok (9).

Orang yang sudah mempunyai osteoporosis juga boleh mendapat manfaat daripada tocotrienol.

Tocotrienol boleh menyokong pertumbuhan tulang, membantu badan menggantikan tulang yang telah hilang akibat osteoporosis.

Pelbagai kajian kini mendapati bahawa tocotrienol boleh menghalang, malah membalikkan, kehilangan tulang dan menggalakkan penyembuhan patah tulang.

Tocotrienol adalah antioksidan yang kuat, yang kelihatan mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh oksidan yang menyumbang kepada kehilangan tulang (10).

Tocotrienol juga mengimbangi gen yang berkaitan dengan pembentukan tulang baru, sambil menekan isyarat keradangan yang menjana kemusnahan tulang.

Adakah Tocovid Vitality Mempunyai Sebarang Kesan Sampingan?

Walaupun tocovid vitality mempunyai banyak khasiat yang baik, tidak dapat dinafikan bahawa ia juga mempunyai kesan sampingan.

Seperti banyak suplemen lain, risiko utamanya adalah terlalu banyak. Adalah penting bercakap dengan doktor tentang dos tocotrienol yang betul.

Ternyata tocovid vitality mempunyai kesan sampingan

Jangan melebihi pengambilan harian yang disyorkan yang disenaraikan pada pakej tambahan.

Orang yang mempunyai sejarah alahan, terutamanya alahan makanan, mungkin ingin memulakan dengan suplemen dos rendah dan boleh meningkatkan dos secara perlahan.

Suplemen vitamin E dan produk yang mengandungi tocotrienol boleh didapati untuk pembelian dalam talian.

Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa FDA tidak memantau suplemen, jadi adalah penting untuk memilih jenama yang boleh dipercayai untuk kesucian dan kualiti.

Tocotrienol boleh menyebabkan kesan sampingan jika diambil pada dos yang tinggi atau untuk penggunaan jangka masa yang panjang

Kesan samping yang dimaksud adalah sebagai berikut.

🔴 Pening,loya, dan muntah.

🔴 Cirit-birit.

🔴 Kekejangan perut.

🔴 Penglihatan kabur.

🔴 Sakit kepala.

Jika mana-mana kesan ini berlarutan atau menjadi lebih teruk, beritahu doktor atau ahli farmasi anda dengan segera.

Tocotrienol bukan sahaja mempunyai kesan sampingan ringan seperti itu, ia juga boleh menyebabkan kesan sampingan yang sangat serius dan mesti dirawat dengan segera.

Beritahu doktor anda dengan segera jika mana-mana kesan sampingan yang sangat serius ini berlaku.

🔴 Pendarahan/lebam yang luar biasa.

🔴 Reaksi alahan yang sangat serius.

🔴 Ruam.

🔴 Gatal-gatal/bengkak (terutamanya pada muka/lidah/tekak).

🔴 Kesukaran bernafas.

Ringkasan

Tocovid vitality memang mempunyai banyak faedah, tetapi risiko kesan sampingan juga sangat besar dan tidak selamat untuk kegunaan jangka panjang.

Kajan masih tidak mempunyai maklumat yang mencukupi untuk mengesahkan bahawa tocotrienol lebih unggul daripada tocopherol.

Sentiasa berbincang dengan pembekal penjagaan kesihatan anda sebelum mengambil suplemen, sama ada ia telah diluluskan oleh FDA.

Lelaki memang kena jaga kesihatan badan dari otak, tulang, tenaga, hinggalah hormon penting untuk badan lelaki.


(MESTI BACA) Mengenai Top 5 Suplemen Testosteron Untuk Lelaki


Lelaki tanpa hormon testosteron tidak akan mempunyai tenaga yang baik, kerana hormon ini adalah hormon penting untuk perkembangan tubuh lelaki.

Oleh itu adalah penting juga untuk mengekalkan hormon testosteron lelaki supaya ia kekal bersemangat dan mempunyai tenaga yang banyak.

Steven

SHARE

Facebook
Twitter
LinkedIn

RELATED ICOMP ARTICLES: