Bolehkah Pelincir Durex Meningkatkan Keseronokan Semasa Seks?

Bolehkah Pelincir Durex Meningkatkan Keseronokan Semasa Seks

Table of Contents

Pelincir seperti (Pelincir Durex) boleh kelihatan seperti idea yang bagus, tetapi terdapat perkara yang boleh dan tidak boleh dilakukan untuk menggunakannya dengan selamat.

Anda boleh mengaksesnya dari banyak tempat, termasuk farmasi, kedai kesihatan dan pasar raya. Jadi ini adalah masa yang sesuai untuk mula memasukkannya ke dalam kehidupan seks anda!

Inilah sebabnya?

Apakah pelincir?

Semasa rangsangan seksual, faraj wanita biasanya menjadi pelincir, menjadikannya lebih basah dan bersedia untuk melakukan hubungan seks.

pelincir Durex

Ramai wanita mendapati bahawa pelinciran menjadikan seks lebih selesa atau menyeronokkan kerana ia mengurangkan geseran dan kerengsaan.

Namun, kadangkala wanita mengalami kekeringan faraj (1).

Faraj tidak cukup melincirkan, menyebabkan kesakitan atau ketidakselesaan.

Ini boleh berlaku apabila paras estrogen menurun semasa menopaus.

Kekeringan faraj juga boleh berlaku apabila seorang wanita sedang menyusu, menjalani kemoterapi, atau apabila dia telah dirawat untuk kanser payudara.

Kadang-kadang, wanita lebih suka pelinciran lebih daripada yang disediakan oleh badan mereka.

Dalam keadaan ini, pelincir boleh membantu.

Pelincir, seperti pelincir durex ialah cecair atau gel yang boleh digunakan oleh wanita dan pasangan mereka semasa hubungan seks untuk menjadikan bahagian vulva, faraj atau dubur lebih basah (2).

Pelincir juga boleh digunakan pada zakar lelaki atau alat mainan seks untuk menjadikannya lebih licin.


Cara Meningkatkan Hormon Testosteron? 5 Formula Rahsia Terbongkar!!


Bagaimana Memilih Pelincir dan Pelembap Faraj untuk Keseronokan dan Keselamatan?

Apabila ia datang untuk memilih pelincir atau pelembap faraj, pertimbangkan dua perkara: keselesaan anda dan keselamatan anda.

Memilih Pelincir dan Pelembap Faraj untuk Keseronokan dan Keselamatan?

1) Keselesaan merujuk kepada keseronokan anda.

Pelincir mempunyai jumlah daya tahan, ketebalan dan kelicinan yang berbeza.

Mereka boleh berasa hangat, menyenangkan, mengganggu dan/atau menjengkelkan (3).

Mereka datang sebagai cecair, krim dan gel.

Faktor ini dan faktor lain boleh membuat perbezaan dalam perasaan seks apabila anda menggunakannya, jadi anda patut mencuba sehingga anda menemui sesuatu yang benar-benar sesuai untuk anda.

2) Keselamatan merujuk kepada kesihatan anda.

Sebagai contoh, pelincir berasaskan minyak tidak boleh digunakan dengan kondom lateks, kerana ia boleh menyebabkan kegagalan kondom.

Kurang diketahui ialah beberapa kandungan pelincir dan pelembap sebenarnya boleh memudaratkan kesihatan alat kelamin dan dubur kita.

Jika anda ingin melincirkan faraj dan vulva anda, sebaiknya pilih produk yang mempunyai tahap pH dan osmolaliti yang hampir dengan faraj sebenar: antara 3.8 dan 4.5.

pH faraj yang tinggi boleh menyebabkan vaginosis dan masalah lain (4).

Walaupun tidak semua pelincir dan pelembap menyenaraikan tahap mereka pada pakej, anda biasanya boleh menemuinya dengan sedikit penyelidikan dalam talian atau dengan menghubungi pengilang.

3) Osmolaliti

Kepekatan bahan yang bukan air–adalah satu lagi pertimbangan penting.

Beberapa pelincir faraj terkenal di A.S. mempunyai 4 hingga 30 kali ganda osmolaliti cecair faraj yang sihat.

Tahap osmlaliti tinggi sedemikian pada asasnya menarik kelembapan daripada tisu anda, yang boleh menyebabkan ketidakselesaan, peningkatan jangkitan, dan juga kerosakan tisu.

Sebaik-baiknya, pelincir atau pelembap faraj anda akan mempunyai osmolaliti 380 mOsm/kg atau lebih rendah, yang serasi dengan paras faraj dan dubur.

Ramuan biasa lain yang perlu diberi perhatian termasuk gliserin, glikol, paraben, pewangi, perisa dan pewarna, mana-mana daripadanya mungkin meningkatkan kerengsaan dan jangkitan.

Untuk pelembap faraj, cari juga produk dengan asid hyaluronik, molekul yang membantu penghidratan dan penyembuhan sel.

Asid hyaluronik menarik dan mengekalkan kelembapan dalam vulva dan lapisan faraj, membantu membaiki dan memulihkan tisu yang menipis dan rosak.


Tingkatkan Kualiti Intimasi Anda dengan Nuviton! 💑🌱

Penggunaan pelincir seperti Pelincir Durex memang membantu mengatasi beberapa masalah ketidakselesaan semasa hubungan intim. Namun, pernahkah anda fikir kenapa masalah ini timbul pada mulanya? Kerap kali, ia berkaitan dengan paras tenaga dan stamina yang berkurangan akibat gaya hidup harian.

Jadi, bagaimana jika kita boleh mengatasi punca masalah ini dari dalam?

Inilah yang Nuviton tawarkan:

🔥 Tenaga & Stamina Meningkat: Dengan bahan semulajadi seperti Tongkat Ali dan Ginseng, Nuviton membantu meningkatkan tenaga dan stamina, memastikan anda dan pasangan sentiasa berasa bersemangat dan siap untuk momen intim.

🍃 Keseimbangan Hormon: Beberapa bahan dalam Nuviton juga mendukung keseimbangan hormon, yang boleh mempengaruhi kelembapan semula jadi badan wanita.

💪 Pemulihan Cepat: Aktiviti seksual memerlukan tenaga, dan dengan Nuviton, pemulihan anda akan lebih cepat, membolehkan anda bersedia untuk pusingan seterusnya tanpa perlu menunggu lama.

Ingatlah, hubungan seks yang memuaskan bukan sahaja tentang apa yang anda gunakan di luar, tetapi bagaimana anda merawat diri dari dalam. Jadi, selain menggunakan pelincir untuk meningkatkan kualiti pengalaman seks anda, pertimbangkan juga Nuviton untuk mendapatkan manfaat keseluruhan.

🌟 Nak tahu lebih lanjut? Klik di sini untuk mengetahui bagaimana Nuviton boleh menjadi rahsia terbesar anda dalam kehidupan seks yang lebih memuaskan!


Bila tidak menggunakan pelincir (Pelincir Durex)

Tidak ada situasi khusus di mana pelincir tidak sesuai.

Bila tidak menggunakan pelincir (Pelincir Durex)

Penyelidikan menunjukkan bahawa keseronokan seksual wanita bertambah baik merentasi pelbagai jenis seks apabila menggunakan pelincir berbanding tidak menggunakan apa-apa langsung.

Dan hanya peringatan: seks harus selesa dan tidak menyakitkan!

Untuk semua orang yang terlibat, dan anda tidak sepatutnya merasa tertekan untuk melakukan hubungan seks yang tidak sesuai untuk anda.

Jika pelincir meningkatkan keseronokan seks anda, itulah satu-satunya sebab anda perlu menggunakannya.


Apa Itu Mati pucuk? Punca Utama, Faktor Risiko, Umur & Ubat


Bagaimana cara menggunakan pelincir dengan selamat?

Bagaimana cara menggunakan pelincir dengan selamat?

1) Panaskan di tangan anda terlebih dahulu

Picit ke atas tangan anda terlebih dahulu dan gosokkannya untuk memanaskannya.

Ini menjadikan pelincir lebih dekat dengan suhu badan anda, dan akan memberikan anda kurang kejutan daripada memerah terus pada badan anda pada suhu bilik.

2) Pertimbangkan rutin pembersihan anda

Kedua-dua pelincir berasaskan minyak dan silikon memerlukan sabun untuk ditanggalkan, kerana ia tidak akan dibilas dengan air.

Sabun boleh merengsakan kulit halus vulva dan faraj, dan boleh mengganggu keseimbangan semula jadi bakteria vagina anda, yang berpotensi menyebabkan anda lebih terdedah kepada seriawan atau vaginosis bakteria.

Ini berlaku untuk cucian intim juga.

Jika anda mempunyai kulit sensitif, mungkin lebih bijak untuk memilih pelincir berasaskan air, yang akan dibilas terus dengan air.


Cara Mencari dan Merangsang Biji Kelentit – Semua Yang Anda Perlu Tahu


Apakah pelincir yang selamat untuk digunakan?

Apabila digunakan dengan betul, pelincir secara amnya selamat, tetapi anda harus memikirkan keadaan anda sendiri.

Kami sangat mengesyorkan pelincir berasaskan air.Ia pH seimbang, melembapkan dan tahan lama, dan sebenarnya, apa lagi yang anda boleh minta?

Pelincir Durex adalah salah satu pelincir selamat yang boleh anda pertimbangkan untuk dibeli.

Nur Syuhada Johari

SHARE

Facebook
Twitter
LinkedIn

RELATED ICOMP ARTICLES: