Temui Beberapa Fakta Episor yang Mengejutkan!

Temui Beberapa Fakta Episor yang Mengejutkan!

Table of Contents

Episor merupakan salah satu herba yang dikeluarkan oleh Emorra Biotech yang mempunyai kepakaran dalam bidang kesihatan dan kecantikan.

Mungkin Episor sudah sering diperkatakan dalam masyarakat.

Hakikatnya suplemen yang satu ini sedang meningkat dalam masyarakat, tetapi adakah keberkesanan Episor ini telah terbukti? atau hanya naik kerana sering diperkatakan?

Jadi, dalam artikel ini, kami akan meneliti Episor dengan teliti, dan di bahagian bawah kami akan menyediakan suplemen alternatif lain yang boleh diambil kira jika Episor tidak cukup bagus.

Episor merupakan suplemen kesihatan semulajadi yang baik untuk diamalkan secara berterusan setiap hari tanpa perlu risau akan kesan sampingan buruk lain disebabkan bahan Episor 100% berasaskan kepada herba semulajadi (1).

Episor adalah herba yang berasaskan dua bahan tradisional semula jadi dari tanah besar China iaitu Epimedium Sagittatum (Horny Goat Weed) dan Psoralea Corylifolia ( Bu Gu Zhi), yang sangat tinggi khasiat dalam perubatan tradisional.

Bahan semulajadi yang terkandung dalam:

1. Psoralea Corylifolia ( Bu Gu Zhi)

Psoralea Corylifolia ( Bu Gu Zhi) adalah salah satu bahan yang terkandung dalam Episor.

Psoralea adalah herba tahunan yang berasal dari Asia barat, walaupun ia juga terdapat di China dan Vietnam (2) .

Tumbuhan itu tumbuh hingga ketinggian kira-kira dua kaki, dan memerlukan tanah lembap untuk berkembang (3).

Biji benih digunakan secara perubatan, mereka biasanya dituai pada musim gugur semasa masak, kemudian dikeringkan di bawah sinar matahari.

Ia sama ada dibiarkan mentah atau dibakar dengan air masin sebelum dimasukkan ke dalam ubat herba.

Biji Psoralea mengandungi pelbagai asid amino dan bahan lain, termasuk flavonoid, kumarin, asid linoleik dan asid oleik, dan sejumlah kecil kalium, kalsium, besi dan selenium (4).

Psoralea dikaitkan dengan meridian Buah Pinggang dan Limpa, dan dianggap mempunyai sifat pahit, pedas dan panas, mengikut prinsip perubatan tradisional Cina.

Ia digunakan untuk menguatkan buah pinggang dan untuk mengencangkan dan menguatkan limpa.

Psoralea boleh digunakan untuk merawat pelbagai keadaan. Ia dianggap sebagai herba tonik yang sangat baik, dan digunakan untuk meningkatkan daya hidup umum.

Secara dalaman, ia boleh membersihkan kes cirit-birit, dan mengurangkan kesakitan di bahagian bawah belakang.

Ia juga digunakan untuk merawat beberapa keadaan urogenital, seperti kerap membuang air kecil, inkontinensia dan membasahi katil.

Secara topikal, ia boleh membantu merawat alopecia dan beberapa lesi kulit, seperti psoriasis.

Psoralea tidak boleh digunakan oleh pesakit yang mengalami kekurangan yin, atau yang mengalami sembelit.

Di samping itu, walaupun tiada kejadian ketoksikan yang diketahui daripada pengambilan psoralea dalam dos yang besar, sesetengah jenis mengandungi bahan yang dipanggil furanocoumarins, yang boleh menyebabkan fotosensitiviti pada sesetengah individu.

Psoralea mengandungi bahan lain yang dipanggil psoralen, yang boleh menyebabkan kulit menghasilkan pigmen baru apabila kulit terdedah kepada cahaya matahari.

Beberapa berhati-hati juga harus digunakan oleh orang yang sensitif kepada cahaya matahari atau yang mudah terbakar matahari, kerana psoralea, apabila digunakan pada kulit, boleh menyebabkan reaksi alergi.

Seperti biasa, pastikan anda berunding dengan pembekal penjagaan kesihatan berlesen sebelum mengambil psoralea atau sebarang ubat herba atau makanan tambahan lain.

2. Horny Goat Weed

Ketahui kebaikan rumpai kambing horny di sini!

Horny goat weed adalah herba yang telah menjadi ubat tradisional di China selama berabad-abad. 

Ia dinyatakan berfungsi untuk merawat libido rendah, disfungsi erektil, keletihan, sakit serta masalah lain (5).

Horny Goat Weed merujuk kepada pelbagai spesies herba genus Epimedium, dan mungkin dikenali sebagai “yin yang huo.” Ia mempunyai bukti terhad tentang manfaat kesihatan (6).

Horny goat weed mengandungi bahan kimia yang mungkin membantu meningkatkan aliran darah dan meningkatkan fungsi seksual

Ia juga mengandungi fitoestrogen, bahan kimia yang bertindak agak seperti hormon estrogen.

Orang ramai menggunakan rumpai kambing horny untuk disfungsi erektil (ED), masalah seksual, tulang lemah dan rapuh, masalah kesihatan selepas menopaus, dan keadaan lain, tetapi tiada bukti saintifik yang baik untuk menyokong mana-mana kegunaan ini.

Apa yang bagus tentang Episor?

Jadi inilah kehebatan Episor!

1. Sebagai Penggalak Kuasa

Jika anda mengalami masalah yang mengakibatkan kehilangan tenaga atau mungkin anda cepat letih semasa melakukan sesuatu, mungkin episor adalah penyelesaian yang tepat untuk digunakan bagi memenuhi stamina anda.

2. Episor menyediakan kuasa sepanjang hari

Mengelakkan Microsleep atau Mengantuk semasa memandu dan bekerja di pejabat. Elakkan badan daripada lesu, lemah, letih dan tidak berdaya (7).

Jadi tiada alasan jika badan anda letih, jadi cepat-cepat ambil Episor untuk meningkatkan stamina anda.

3. Sebagai Rawatan “Alternatif” Tulang, Sendi Dan Lutut

Episor bertindak sebagai penawar sakit sendi dan tulang dengan khasiat herba yang digunakan. Pengambilan secara konsisten akan memberi kelainan kepada sakit sendi dan tulang.

Episor terbukti dapat menguatkan tulang dan kesihatan sendi jika diamalkan secara konsisten.

Seperti yang dijelaskan dalam bahagian bahan yang digunakan, Episor diyakini mampu membantu meningkatkan kesihatan tulang dan sendi supaya dapat kembali menjadi lebih baik.

4. Sebagai alternatif untuk memulihkan dan mengukuhkan kuasa batin lelaki

Episor membantu memberi dan memulihkan tenaga dalaman suami isteri ketika bersama, meningkatkan libido atau hormon lelaki lelaki.

Episor melancarkan perjalanan darah dan menjadikan tubuh suami isteri kembali meriah, melancarkan perjalanan darah, memberi kesihatan dalaman dan bentuk badan yang anjal seperti remaja.

Episor juga membantu merawat masalah mati pucuk, Lemah tenaga batin, cepat keluar ketika bersama, meningkatkan kualiti air mani dan saiz lelaki.


Harus Baca: ” Vitamin Untuk Meningkatkan Hormon Testosteron Terbaik Yang Terbukti Secara Klinikal”


Tanda awal mati pucuk mula menghantui!

Berhati-hati! ini adalah simptom dan mati.

✅Air mani mula cair.

✅Susah dan lambat untuk stim.

✅Cepat stim cepat pulak kendur.

✅Rasa tak puas bila kencing.

✅Pancutan meleleh, tidak jauh.

✅Tiada Morning wood.

✅Tidak mampu buat hubungan sex dengan istri.

Bagaimanakah cara saya mengambil Episor?

Episor diambil sebanyak 2 biji sehari. 1 biji pagi dan 1 biji malam. 

Sangat disyorkan untuk mengambil Episor selepas makan kerana sesetengah orang yang mempunyai masalah kesihatan perut mungkin berisiko jika diambil sebelum makan.

Episor adalah Halal!

Ini juga antara perkara yang cukup penting iaitu sijil halal. Episor telah mendapat sijil halal daripada Malaysia, yang bermakna ia pasti selamat untuk dimakan oleh orang Islam.

Lulus Kementerian Kesihatan Malaysia ( Kkm ) 

Berdasarkan tuntutan yang disediakan oleh laman web rasmi Episor, suplemen tersebut telah melepasi keputusan pemeriksaan kesihatan Malaysia dari segi bahan yang digunakan.

Di mana saya boleh membeli Episor?

Episor boleh dibeli dari laman web rasmi Episor dan juga boleh didapati di pelbagai farmasi di Malaysia. 

Produk-produk ini agak mudah untuk dicapai, tetapi berhati-hatilah pembaca, jangan terpengaruh dengan harga yang murah kerana mungkin produk yang mereka jual bukan produk asli dari Episor.

Suplemen alternatif!

Seperti yang dijanjikan pada awal-awal lagi, kami akan menyediakan suplemen alternatif yang mempunyai fungsi utama seperti Episor.

Nuviton! Suplemen herba untuk meningkatkan hormon testosteron.

Kami memperkenalkan NUVITON™. NUVITON™ ialah suplemen semulajadi yang dikeluarkan oleh Yummylooks Sdn Bhd yang mendakwa dapat meningkatkan tahap testosteron dan membalikkan kesan testosteron rendah (8).

NUVITON™ merupakan suplemen yang telah dipercayai oleh masyarakat luar kerana keberkesanan dan manfaatnya dalam meningkatkan kesihatan terutamanya dalam meningkatkan hormon testosteron (9).

Bukan sahaja memberi tumpuan kepada hormon testosteron, NUVITON™ masih mempunyai banyak faedah lain seperti meningkatkan prestasi fizikal, meningkatkan stamina, aliran darah yang lebih baik, merombak tenaga, meningkatkan daya tahan semula jadi dan fungsi penting yang lebih baik.

Yang paling penting suplemen NUVITON™ diperbuat daripada bahan semulajadi yang telah terbukti untuk pengguna.

Kandungan yang terdapat dalam NUVITON™

TONGKAT ALI

MACA

✅ Cordyceps

✅ TRIBULUS

✅ GINSENG

✅ RUMPAI KAMBING TANGGA (Horny Goat Weed/Barrenwort)

NUVITON™ mempunyai lebih banyak kandungan daripada Episor. Terutama sekali ialah penggunaan Tongkat Ali.

Seperti yang kita tahu, khasiat dan khasiat Tongkat Ali adalah hebat, bukan hanya Tongkat Ali (10).

Bahan-bahan lain seperti ginseng yang diketahui berkesan untuk meningkatkan tenaga juga merupakan salah satu sebab mengapa kami sangat mengesyorkan produk ini untuk dimakan.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk daripada NUVITON™, silakan klik di sini untuk membaca ulasan daripada NUVITON™.

Kesimpulan:

Sebenarnya terdapat lebih banyak pilihan untuk suplemen untuk pemulihan tenaga, kedua-dua Episor dan Nuviton, kedua-duanya adalah produk yang bagus. 

Walau bagaimanapun, jika anda mengharapkan hasil segera daripada suplemen herba, adalah mustahil.

Nama juga jamu asli, sudah pasti sekurang-kurangnya mengambil masa untuk membaikinya jadi hasilnya juga tidak serta merta. 

Dan yang paling penting kena konsisten dalam penggunaan. Kalau nak hasil yang bagus, cuba konsisten dalam pengambilan suplemen.

SHARE

Facebook
Twitter
LinkedIn

RELATED ICOMP ARTICLES: