Protesto Ubat: Semua Yang Anda Perlu Tahu

Protesto Ubat: Semua Yang Anda Perlu Tahu

Table of Contents

Protesto ubat ialah penggalak testosteron yang mengurangkan masa pemulihan, meningkatkan tenaga, dan mengurangkan berat badan.

Jika anda cuba membina otot dan meningkatkan prestasi anda di gim tetapi anda mudah letih atau anda tidak melihat hasil usaha anda, suplemen testosteron boleh membantu anda.

Adakah protesto berkesan seperti yang dikatakan? Adakah terdapat suplemen untuk meningkatkan tahap testosteron tanpa menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini?

Kami akan bercakap tentang protesto dalam ulasan ini.

(Jika anda ingin membaca secara langsung tentang alternatif sila tatal ke bawah)

Apakah itu protesto ubat?

Protesto ubat mengandungi ekstrak akar maca, ekstrak kranberi, biji labu, butea superba, ekstrak kulit kayu pain, dan vitamin E.

Ekstrak kulit kayu pain mempunyai pelbagai nama dagangan dengan beberapa yang paling biasa.

🟢 Pycnogenol.

🟢 Oligopin.

🟢 Flavangenol.

Dengan bahan-bahan ini, protesto ubat mendakwa boleh meningkatkan hormon testosteron lelaki.

Protesto ubat mendakwa boleh meningkatkan hormon testosteron lelaki

Testosteron dihasilkan terutamanya dalam testis. Tetapi penting untuk tidak melakukan terapi hormon testosteron, kerana ia mempunyai kesan sampingan.


(MESTI BACA) Mengenai Terapi Hormon Testosteron


Testosteron adalah hormon lelaki penting yang bertanggungjawab untuk pembangunan dan penyelenggaraan sifat-sifat lelaki.

Apakah Kegunaan Protesto Ubat?

Dengan adanya 6 bahan yang digunakan dalam protesto ubat, ia mempunyai beberapa kegunaan. Di bawah adalah antara faedah yang anda boleh dapat.

1. Memperbaiki disfungsi erektil (aliran darah)

Ekstrak kulit kayu pain mempunyai kesan yang ketara ke atas paras nitrik oksida (NO) dalam badan, yang bertanggungjawab untuk vasodilatasi dan meningkatkan aliran darah (1).

Dengan adanya 6 bahan protesto ubat boleh memperbaikki disfungsi erektil

Satu kajian baru-baru ini mendapati gabungan ekstrak kulit kayu pain dan arginin adalah berkesan untuk memperbaiki disfungsi erektil ringan hingga sederhana.

Jika anda bergelut dengan libido rendah atau disfungsi erektil, atau mengalami tekanan darah tinggi, meningkatkan tahap NO dalam badan adalah strategi yang berkesan.

Butea superba juga telah ditunjukkan untuk membantu merawat ED dalam beberapa ujian.

Kajian mendedahkan bahawa ia boleh membantu dengan kesan erektil dengan meningkatkan peredaran.

Satu kajian perubatan menunjukkan juga bahawa herba mungkin berguna dalam rawatan ED.

Selama 3 bulan, lelaki berumur 30 hingga 70 dengan penyakit itu diberi sama ada ekstrak Butea Superba atau plasebo.

82.4 peratus responden dalam kumpulan terapi menunjukkan peningkatan ketara dalam pengeluaran testosteron selepas penyelidikan.

2. Mempunyai kesan antioksidan

Seperti buah-buahan lain, kranberi penuh dengan vitamin C dan serat. Tetapi terdapat juga manfaat kranberi lain yang lebih menonjol.

Ternyata terdapat juga manfaat kranberi lain yang lebih menonjol

Ini disebabkan kranberi sebagai sumber fitokimia yang kuat. Apabila anda minum jus kranberi atau mengambil pil kranberi, anda mendapat hidangan antioksidan yang kaya.

Antioksidan ini membantu mengurangkan tekanan oksidatif dalam badan.

Jika anda berlebihan berat badan, badan anda akan menghasilkan lebihan sebatian radikal bebas yang mencetuskan keradangan di seluruh badan dan menjejaskan kesihatan anda.

Ini juga boleh menyumbang kepada penuaan dan membawa kepada masalah yang dikaitkan dengan beberapa penyakit kronik.

Kandungan antioksidan yang kaya mencadangkan produk kranberi boleh menghalang atau melambatkan kerosakan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

Penyelidikan juga telah menunjukkan bahawa pycnogenol formula yang dipatenkan bagi ekstrak kulit kayu pain mampu mencegah kerosakan oksidatif ini daripada radikal bebas ().

3. Boleh mengurangkan keradangan

Nampaknya kulit kayu pain maritim Perancis menggunakan banyak keupayaan anti-radangnya dengan mempengaruhi laluan selular badan anda.

Penyelidik masih menyiasat bagaimana ini boleh memberi manfaat kepada keadaan seperti penyakit jantung kronik, diabetes, kecederaan otak traumatik dan banyak lagi.

Nampaknya kulit kayu pain boleh membantu kecederaan otak traumatik dan banyak lagi

Keupayaan nyata kulit kayu pain untuk mengurangkan keradangan juga telah membawa kepada kajian tentang potensinya sebagai rawatan terapeutik untuk keadaan keradangan saluran pernafasan (2).


(MESTI BACA) Mengenai Panduan Tertinggi Kurangkan Kolesterol


Sebagai contoh, kajian haiwan dan tabung uji telah menunjukkan hasil yang positif untuk keupayaan Pyconogenol untuk memperbaiki keradangan dalam sel saluran pernafasan (3).

Beberapa kajian lama termasuk manusia mendapati kesan yang sama dari keupayaan Pycnogenol untuk mengurangkan gejala asma.

Walaupun kajian ini terlalu kecil untuk membuat kesimpulan yang pasti tentang keberkesanan kulit pain sebagai suplemen herba (4).

Kajian mendapati bahawa mengambil 100 miligram Pycnogenol setiap hari selama 6 bulan, digabungkan dengan ubat kortikosteroid yang disedut, meningkatkan batuk dan berdehit dengan ketara serta mengurangkan kebergantungan kepada kortikosteroid (5).

Selanjutnya, kajian juga mendapati bahawa ekstrak kulit kayu pain yang kaya dengan pycnogenol boleh meredakan keradangan tulang dan sendi jangka pendek dan panjang. 

Walau bagaimanapun, ujian terkawal rawak yang lebih besar diperlukan untuk mengesahkan penemuan ini.

4. Boleh menyokong kesihatan jantung

Oleh kerana kulit kayu pain bersifat anti-radang dan seperti antioksidan, ia mungkin menyokong jantung dan sistem kardiovaskular yang sihat dalam beberapa cara.

Protesto ubat boleh menyokong kesihatan jantung

Ini termasuk mengehadkan pengumpulan lemak, mengurangkan tekanan oksidatif dan kemungkinan pembekuan darah, dan meningkatkan fungsi vena (6).

Selain itu, ada kemungkinan bahawa kulit kayu pain boleh mengimbangi kesan sampingan negatif tertentu penyakit kronik seperti diabetes dan sindrom metabolik (7).


(MESTI BACA) Mengenai Cara Kurangkan Gula Dalam Darah Terbaik


Satu kajian mendapati bahawa mengambil 150 miligram oligopin kulit kayu pain setiap hari selama 5 minggu meningkatkan kadar kolesterol HDL (baik) dan menurunkan tekanan darah sistolik (8).

Kajian meta-analisis mengenai Pycnogenol dan tekanan darah telah menemui keputusan yang sama (9).

Sementara itu, kajian lain mendapati ekstrak kulit kayu pain kurang berkesan dalam mengurangkan risiko penyakit jantung (10).

Kajian meta-analisis terkini telah menentukan bahawa tidak ada bukti yang mencukupi untuk menyokong hubungan antara Pycnogenol dan tekanan darah ().

Walaupun ekstrak kulit kayu pain nampaknya menyokong mekanisme kesihatan jantung, masih belum jelas sejauh mana ia selamat dan berkesan sebagai rawatan.

Dan individu yang kerap minum jus kranberi mempunyai kadar kolesterol LDL ‘buruk’ yang lebih rendah, dan kadar kolesterol HDL ‘baik’ yang lebih tinggi.

Kolesterol LDL berpotensi membina dan menyumbat arteri, jadi mengekalkannya di bawah kawalan mempunyai manfaat kepada kesihatan jantung.

Pengambilan kebaikan kranberi secara tetap boleh memberi kesan yang baik pada profil kolesterol anda.

Itulah antara faedah yang boleh anda perolehi jika anda mengambil protesto ubat.

Adakah Protesto Ubat Mempunyai Sebarang Kesan Sampingan?

Senarai berikut adalah kesan sampingan yang mungkin berlaku disebabkan dari semua bahan aktif yang terkandung di dalam protesto ubat.

Kesan sampingan ini adalah mungkin, tetapi tidak selalu berlaku. Sesetengah kesan sampingan mungkin jarang berlaku tetapi serius.

Rujuk doktor anda jika anda melihat mana-mana kesan sampingan berikut, terutamanya jika ia tidak hilang.

🔴 Gas dan kembung.

🔴 Sakit perut.

🔴 Sakit kepala.

🔴 Menyebabkan tekanan darah rendah.

🔴 Peningkatan kekerapan membuang air kecil.

Protesto ubat boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak disenaraikan di sini.

Jika anda mendapati terdapat kesan sampingan lain yang tidak disenaraikan di atas, hubungi doktor anda untuk nasihat perubatan.

Anda juga boleh melaporkan kesan sampingan kepada pihak berkuasa pentadbiran makanan dan ubat tempatan anda.

Adakah Terdapat Alternatif Protesto Ubat?

Protesto ubat mempunyai beberapa kesan sampingan yang boleh diambil serius. Penting untuk bijak dalam memilih produk yang akan masuk ke dalam badan anda.

Untuk masa yang lama, ahli bina badan mempunyai sedikit pilihan selain menggunakan steroid haram.

Tetapi itu tidak lagi berlaku kerana banyak syarikat sedang berusaha untuk membuat suplemen semulajadi yang meningkatkan testosteron.

Terdapat begitu banyak suplemen untuk meningkatkan hormon testosteron yang terkenal dan selamat untuk digunakan. Salah satu yang paling terkenal ialah NUVITON™.

Adakah terdapat alternatif protesto ubat?

NUVITON™ terkenal dalam dunia bina badan sebagai suplemen penggalak testosteron paling selamat dan paling berkesan yang boleh dibeli oleh sesiapa sahaja.

Mereka mendakwa anda mungkin mendapat kesan yang sama tanpa mengambil risiko kerosakan hati atau kanser daripada mengambil steroid.

NUVITON™ adalah suplemen 100% semulajadi yang boleh meningkatkan pengeluaran testosteron dan menormalkan tahap testosteron serta tanpa kesan sampingan.

NUVITON™ memastikan sumber bahan-bahannya berkualiti tinggi dan diekstrak dengan cara yang betul dengan teknologi canggih.


>>Klik Di Sini Untuk Mengetahui Lebih Lanjut Mengenai NUVITON<<


NUVITON™ dikilangkan di kemudahan USA FDA APPROVED dan BERDAFTAR KKM dan ia juga tidak mengandungi gula atau pemanis tiruan.

Dengan NUVITON™, paras testosteron anda akan kekal tinggi dan menjadikan anda lebih sihat.

Steven

SHARE

Facebook
Twitter
LinkedIn

RELATED ICOMP ARTICLES: